Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VE-CREHAN

VE-Handlettering

VE-Handlettering
Cursuscode: VE-CREHAN

Mooie sier met handletteren: na deze gezellige creatieve cursus heb je genoeg kennis en inspiratie om er thuis verder mee aan de slag te gaan. zoals bijv. met het maken van je eigen kerstkaarten,  een leuke quote of jouw favoriete recept aan de muur.

Handletteren is de nieuwe creatieve trend op gebied van kalligrafie oftewel “mooi schrijven”. Overal in je omgeving kom je het tegen: wenskaarten, menuborden bij restaurants en woondecoraties.

In een klein groepje leer je de basis van het handletteren. Je leert het tekenen van een aantal basis lettertypes waarmee je eindeloos kunt variëren. Daarnaast leer je het maken van een goede compositie, en vervolgens ga je aan de slag met het tekenen van een zelf gekozen tekst of quote. Deze kun je ondersteunen met leuke eenvoudige tekeningen met genoeg voorbeelden om uit te kiezen. Via mobiel of tablet kun je deze ook online vinden en gebruiken voor jouw creatieve werkstuk.

Je hoeft nog helemaal geen ervaring te hebben om de cursus te volgen en je kunt lekker aan de slag met de tips en trucs die je tijdens de cursus ontvangt!
1e les: diverse lettertypen maken
2e les: spelen met letters en compositie
3e les: een tekst opmaken incl tekeningen

Tijdens onze jaarlijkse Informatieavond Cursussen kunt u vragen stellen aan onze docenten en het lesmateriaal inzien. Klik hier voor meer informatie.

Docente: Ria Bernards
Vragen? Mail de docent! Het e-mailadres vind je onderaan deze pagina.

Vrijdag 1 oktober 2021
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 112,50 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. M.H.E. (Ria ) Bernards

Materiaalkosten: 5 euro voor het ontvangen van een lesboekje via docent. Graag tijdens de eerste les contant afrekenen bij de docent.
Voor het aanschaffen van tekenmateriaal, zoals fijnschrijvers in minimaal drie verschillende diktes: 0,2 – 0,5 en 1,0 zorgt de cursist zelf.

13:00 - 15:30
Locatie: Het Tweespan - Veldhoven (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
M.H.E. (Ria ) Bernards
M.H.E. (Ria ) Bernards
Creatief/ kunstzinnig bezig zijn heeft voor mij te maken met vormgeving van onze wereld, alleen de materialen en de vorm verschillen. Ik ben dan ook breed bezig van tekenen-schilderen tot beeldhouwen en modevak: kleding, hoeden en vilten. Daarnaast heb ik een eigen interieurontwerpbureau. Mijn passie is anderen het plezier leren ontdekken van creatief zijn. Ze bewuster maken van hun omgeving en leren kijken. Daarna spelen met materialen en technieken en leren hoe jij jouw ideeën vorm kunt geven. Leuk om daarbij verrast te worden en zelf nog veel te leren van cursisten! Voor vragen aan de docent, mail naar: ria.bernards@hetnet.nl