Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-TLA100

Latijn voor beginners

Latijn voor beginners
Cursuscode: EHV-TLA100

In deze cursus maakt u kennis met het Latijn en leert u stapsgewijs eenvoudige teksten te vertalen. Latijn werd in de oudheid gesproken door de Romeinen en tot in de verre uithoeken van het Romeinse Rijk werd deze taal gebruikt in officiële stukken en door de lokale elite. Maar ook na de oudheid bleef Latijn een veel gebruikte taal in de wetenschap en in de kerk. Nog steeds worden in de geneeskunde veel Latijnse termen gebruikt. In Italië is het Latijn altijd de voertaal gebleven maar in de loop van de eeuwen verbasterd en vernieuwd totdat het uiteindelijk verwerd tot het huidige Italiaans.
In tegenstelling tot het Nederlands wordt in het Latijn veelvuldig gebruik gemaakt van naamvallen en vervoegingen. Het Latijn kent geen lidwoorden en ook de woordvolgorde staat vaak niet vast. Gelukkig geven de naamvallen houvast en zijn er ook andere hulpmiddelen die kunnen helpen om tot een goede vertaling van een zin te komen.
Tijdens de cursus komen de grammatica en opbouw van de taal aan bod en leert u bovendien ook over het verschillende aspecten van het leven van de Romeinen.

Bezoek de Informatieavond Talen als u meer vragen heeft over deze cursus. Klik hier voor informatie over de Informatieavond Talen

Docent: Mevr. M. Hoffman
Vragen? Mail de docent! Het e-mailadres vindt u onderaan deze pagina bij de profielinformatie.

Dinsdag 5 oktober 2021
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 281,00
Mw. M. (Mireille) Hoffman
Boek: Latijn (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Sint-Joriscollege (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
M. (Mireille) Hoffman
M. (Mireille) Hoffman
Na het gymnasium heb ik kunstgeschiedenis en archeologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Voor mijn studie heb ik een aantal jaren in Zuid-Italië gewoond en daar ook als archeoloog gewerkt. Ik heb lesgegeven op een middelbare school en werkweken naar Rome begeleid.
Hoewel ik een aantal jaren geleden de overstap naar het basisonderwijs heb gemaakt ligt mijn hart nog steeds bij de Romeinse oudheid, waar ik dan ook met veel plezier over vertel. Ik hoop anderen net zo enthousiast te kunnen maken!
Voor vragen aan de docent, mail naar: hoffmanmireille@gmail.com