Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-DUTCB10

Nederlands conversatie B1+

Nederlands conversatie B1+
Cursuscode: EHV-DUTCB10

Deze conversatiecursus is bedoeld voor hoger opgeleide cursisten die minimaal niveau B1 hebben bereikt en die beter en vaker de Nederlandse taal willen spreken.

Er wordt gewerkt aan diverse spreekvaardigheden, zoals verstaanbaarheid, vocabulaire en idioom, stijl en register, tempo en vloeiend spreken, compensatiestrategieën en het aanbrengen van structuur in langere spreektaken. Grammatica krijgt ook enige aandacht, maar in deze cursus ligt de nadruk vooral op het spreken. 
Tijdens deze cursus wordt er vaak in kleinere groepjes gewerkt. In het begin schrijft iedere cursist een korte taalbiografie. Aan de hand hiervan en vragen vanuit de groep zelf wordt een programma samengesteld. Er wordt gebruik gemaakt van werkbladen en videofilms en bij iedere oefening worden vooraf de leerdoelen genoemd. Naast de vele oefeningen worden de cursisten ook in de gelegenheid gesteld om kortere of langere spreekbeurten te houden.

- Huiswerk: minimaal 5 uur per week
- Aanwezigheid in de klas: Om de cursus met succes te volgen is het noodzakelijk dat u geen of weinig lessen mist en de opdrachten die u thuis moet voorbereiden, uitvoert. 

Instroomniveau
- Hoger opgeleide cursisten met minstens het middelbare schooldiploma (10 jaar onderwijs) in hun herkomstland en hierna nog een vervolgopleiding.
- Het startniveau van het Nederlands voor deze cursus is B1. Dus na afronding van de cursus Nederlands niveau 3 (of 4) van de Volksuniversiteit regio Eindhoven kunt u deze cursus volgen. De cursus is ook geschikt voor geïnteresseerden die ergens anders taalles hebben gevolgd, maar zij dienen ook minimaal niveau B1 te beheersen.

Inschrijven pas na toestemming van de docent: u schrijft eerst in via www.vu-eindhoven.nl en na de beoordeling en een positief advies van de docent of uw niveau voldoende is om aan de cursus te kunnen deelnemen, wordt uw inschrijving definitief. De docent stuurt u na het gesprek een mail met wel of niet akkoord voor uw deelname aan de conversatiecursus.

Tijdens onze jaarlijkse Informatieavond Talen kunt u vragen stellen aan onze taaldocenten. Klik hier voor informatie over de Informatieavond Talen 

Het e-mailadres van de docent vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Donderdag 23 september 2021
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 334,00
Mw. E.M.C.P. (Ilse) van den Hurk
18:30 - 20:00
Locatie: Sint-Joriscollege (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
E.M.C.P. (Ilse) van den Hurk
E.M.C.P. (Ilse) van den Hurk
Ik kom oorspronkelijk uit het bedrijfsleven en ben na het volgen van een lerarenopleiding Engels als docent aan de slag gegaan. Nu geef ik trainingen Engelse spreekvaardigheid aan professionals en studenten in het hoger onderwijs. Sinds 2014 geef ik ook Nederlandse les aan hoger opgeleide anderstaligen. Met veel plezier verzorg ik voor de Volksuniversiteit Eindhoven reguliere lessen taalverhoging vanaf A2+ niveau en conversatielessen vanaf B1+ niveau. Naast gerichte oefening staan actualiteit, interactie en humor bij mij centraal. Voor vragen aan de docent, mail naar: ilse.emcp@gmail.com